Attestcursussen

Animatorcursus

Zet jij je eerste stappen in het jeugdwerk?

Tijdens de animatorcursus kom je te weten hoe je een groep kinderen en jongeren kan begeleiden. Je maakt kennis met het jeugdwerk in de stad en je ontwikkelt je eigen creativiteit. De cursus staat garant voor een gekke vormingsweek: maffe sfeer, toffe mensen, veel bijleren en vooral veel fun!

Als jeugdanimator heb je de kans om fijne vakantiejobs te doen: speelpleinwerking, kinderatelier en tienerwerking. Het attest van jeugdanimator is trouwens een sterke aanwinst voor je cv en zal enorm bijdragen bij de zoektocht naar een job in de toekomst!

Voor wie?

Voor deze cursus moet je minstens 15 jaar zijn op het moment dat de cursus begint. En een goede dosis goesting om als animator aan de slag te gaan!

Hoofdanimatorcursus

Al wat ervaring als animator?

Heb je al ervaring als animator op speelpleinen, vakantiekampen, jeugdhuizen of nog ergens anders? En heb je zin om meer verantwoordelijkheid op te nemen binnen een team van animatoren om deze te coachen en te ondersteunen? Dan kan je terecht bij onze JES hoofdanimatorcursus.

Voor wie?

Voor deze cursus moet je minstens 16 jaar zijn op het moment dat de cursus begint én een animatorattest hebben of 100 uur ervaring hebben als animator of in het jeugdwerk.

Instructeurcursus

Zelf vormingen geven?

Zou je graag zélf vormingen geven aan animatoren, hoofdanimatoren en soms ook aan professionele jeugdwerkers? Dan is onze instructeurcursus waarschijnlijk iets voor jou!

Tijdens deze cursus wordt er ingezoomd op de competenties die een instructeur nodig heeft om te werken als vormingsgever in het jeugdwerk. Gedurende 50 uren delen we de kennis en vaardigheden waarover een goede instructeur moet beschikken. Een goede begeleidershouding is namelijk niet iets dat je zomaar in één beweging kan leren: al doende leert men! Je krijgt dan ook uitgebreid de tijd om hier op te oefenen en van elkaar te leren. En hebben we al gezegd dat een instructeurcursus ook gewoon dikke fun is?

Voor wie?

Je moet minstens 17 jaar zijn op het moment dat de cursus begint én je moet ofwel een animatorattest hebben, ofwel 100 uur ervaring hebben als animator of in het jeugdwerk.

Praktisch

Prijskaartje
  • Cursussen zonder overnachting kosten €80.
  • Cursussen met overnachting kosten €130.

Na de cursus kan je een deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgen via de jeugddienst van je gemeente. De regelgeving verschilt van gemeente tot gemeente. Tijdens de cursus krijg je de nodige info hierover.

Locatie

JES Gent

De Expeditie

Dok Noord 4F

9000 Gent

JES Brussel

De Distillerie

Werkhuizenstraat 3

1080 Sint-Jans-Molenbeek

JES Antwerpen

De Branderij

Borgerhoutsestraat 34

2018 Antwerpen

Traject

Na de cursus loop je 50 uur stage bij een jeugdorganisatie naar keuze. Na een positieve stage-evaluatie krijg je een attest. Dit is trouwens ook een sterke aanwinst voor je cv en in de zoektocht naar een job in de toekomst!

Medewerkers

michiel.hendrickx@jes.be; liesbet.vandycke@jes.be;