vindplaatsgericht

JES Gent blogt…

02-12-2021

Van ontmoeting op de JES animatorcursus naar bronzen medaille op de Olympische Spelen: de vriendschap van Bashir en Bert

Bashir Abdi en Bert Misplon volgden 17 jaar geleden een animatorcursus bij JES Gent. Een hechte vriendschap ontstond, banden werden er gesmeed. Jaren later is Bert leerkracht en Bashir Olympische medaillewinnaar en hebben ze samen de vzw Sportaround opgericht om kinderen en jongeren door middel van sport ontwikkelkansen te geven zoals zijzelf ook gekregen hebben.

Lees meer…
28-10-2021

Terugblik startdag nieuwkomers

Woensdag, 13 oktober, mochten we een 80-tal nieuwkomers verwelkomen op onze startdag! Jongeren konden er proeven van ons aanbod: fietsen, klimmen, open lab, voetbaltoernooi. En dit alles begeleid door onze fantastische vrijwilligersploeg. Dikke merci ook aan alle toeleiders en vrijetijdscoaches!

Ken je onze jeugdwerker Luka al? Nee? Lees dan dit interview.

Lees meer…
09-09-2021

Ken jij ons onderwijsteam: Justine, Pauline en Lieselotte?

Met drie geëngageerde collega’s zijn ze. Justine, Pauline en Lieselotte zetten hun schouders onder onderwijstrajecten en zijn het aanspreekpunt voor jongeren en leerkrachten. Ongetwijfeld ben je hen in al hun enthousiasme al eens tegengekomen op Dok Noord of op school!

Lees meer…
08-07-2021

Leer Rukiye kennen, onze nieuwe vindplaatsgerichte jeugdwerker

Onze nieuwe vindplaatsgerichte jeugdwerker Rukiye trekt de straat op in Gent. Je vindt Rukiye door af te gaan op het vrolijke gebabbel met de PleinPatrons in het Tolhuispark.

Lees meer…
02-07-2021

De zomer van Luka en de nieuwkomerswerking

Luka zet zich in als jeugdwerker voor de nieuwkomerswerking van JES Gent o.a. door het wekelijks organiseren van een vrijetijdsaanbod en is actief binnen het OverKop als hulpverlener.

Lees meer…
02-04-2021

JES Gent creatief aan de slag in open lab

Sinds maart kunnen jongeren terecht bij JES Gent om creatief aan de slag te gaan met STEAM-technieken (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). Samen met Fabzero werkten we een gratis, digitale lessenreeks uit die jongeren voorbereiden om zelf de handen uit de mouwen te steken in ons open lab.

Lees meer…
02-08-2020

Ciko: Ik heb hier echt veel geleerd, vooral respect

In voortrajecten bereiden jongeren zich voor op tewerkstelling en in de JES-werking ‘Effect’ voorzien we daarvoor een alternatieve onderwijscontext waarin we met hen werken rond beroepskeuze, arbeidsattitude, sociale en professionele vaardigheden,… Hieronder volgt het relaas van Ciko, één van de Side Effect-gangmakers.

Lees meer…
11-10-2019

Vrijwilliger en jonge nieuwkomer Osman aan het woord

Al snel na zijn aankomst in België leerde Osman (17) JES kennen. Het bleef niet bij die ene activiteit. Tot vandaag is Osman een graag geziene gast bij JES. Hij ontpopte zich tot een vrijwilliger die zijn talenten bij JES verder aanscherpte en er een boel leuke mensen leerde kennen. Bij JES kan ik mensen vertrouwen. 

Lees meer…
10-05-2019

Met Joy op de koffie: welkom in een warm nest!

In 2018 ging het Gentse Overkop-huis open, een plek voor jongeren waarvoor de welzijns-, onderwijs- en jeugdsector hun krachten bundelen.
JES is één van de partners, naar aanleiding van 1 jaar Overkop-huis Gent regelden we een ontmoeting tussen redacteur Els Heyde en onze Overkop-medewerker Joy De Pau.

Lees meer…
07-08-0202

Zita: “Ik ben opengebloeid bij JES”

In voortrajecten bereiden jongeren zich voor op tewerkstelling en in de JES-werking ‘Effect’ voorzien we daarvoor een alternatieve onderwijscontext waarin we met hen werken rond beroepskeuze, arbeidsattitude, sociale en professionele vaardigheden … Bij JES Gent gaat een groep Effect-jongeren een stap verder en onder de vlag ‘Side Effect’ engageren ze zich ook als vrijwilligersequipe in de vrijetijdswerkingen van JES. Hieronder volgt het verhaal van Zita, die hard Side Effect-vrijwilligster.

Lees meer…