vindplaatsgericht

JES Gent blogt…

21-04-2022

Ga met je vereniging op stadsavontuur in Gent

Avontuur beleven kan alleen in de natuur? Think again. Bij JES Gent kan je terecht voor heel wat uitdagende activiteiten in de stad. We hebben heel wat enthousiaste begeleiders en vrijwilligers klaarstaan die je graag meenemen op avonturentocht. Als je een Gentse jeugdwerkorganisatie bent, betaal je bij ons slechts 5 euro per deelnemer, alles inbegrepen!

Lees meer…
24-02-2022

Nasim en Jaweria | vrijwilligers en nieuwkomers aan het woord

Op zondag 27 februari start de week van de vrijwilliger. Reden genoeg om in gesprek te gaan met de jonge nieuwkomers en super gemotiveerde vrijwilligers Nasim (17) en Jaweria (16). Beiden leerden ze JES kennen in volle coronatijden, maar sindsdien zijn ze elke week op post om deel te nemen aan ons vrijetijdsaanbod zowel als deelnemer als begeleider.

Lees meer…
31-01-2022

Studenten brengen JES Gent in beeld als inclusieve organisatie

UGent studenten pedagogische wetenschappen Anabelle, Luna, Nora, Tijs en Yara brengen JES Gent in beeld als een inclusieve organisatie. Voor het vak ‘Diversiteit en inclusie’ kregen ze de opdracht om voor de organisatie ‘Ouders voor inclusie’ een werking in beeld te brengen die inzet op inclusiviteit. En dit om ouders van kinderen en jongeren met een maatschappelijke kwetsbaarheid toe te leiden naar inclusieve vrijetijdsorganisaties. Iets waar wij met JES mee achter staan!

Lees meer…
02-12-2021

Van ontmoeting op de JES animatorcursus naar bronzen medaille op de Olympische Spelen: de vriendschap van Bashir en Bert

Bashir Abdi en Bert Misplon volgden 17 jaar geleden een animatorcursus bij JES Gent. Een hechte vriendschap ontstond, banden werden er gesmeed. Jaren later is Bert leerkracht en Bashir Olympische medaillewinnaar en hebben ze samen de vzw Sportaround opgericht om kinderen en jongeren door middel van sport ontwikkelkansen te geven zoals zijzelf ook gekregen hebben.

Lees meer…
28-10-2021

Terugblik startdag nieuwkomers

Woensdag, 13 oktober, mochten we een 80-tal nieuwkomers verwelkomen op onze startdag! Jongeren konden er proeven van ons aanbod: fietsen, klimmen, open lab, voetbaltoernooi. En dit alles begeleid door onze fantastische vrijwilligersploeg. Dikke merci ook aan alle toeleiders en vrijetijdscoaches!

Ken je onze jeugdwerker Luka al? Nee? Lees dan dit interview.

Lees meer…
09-09-2021

Ken jij ons onderwijsteam: Justine, Pauline en Lieselotte?

Met drie geëngageerde collega’s zijn ze. Justine, Pauline en Lieselotte zetten hun schouders onder onderwijstrajecten en zijn het aanspreekpunt voor jongeren en leerkrachten. Ongetwijfeld ben je hen in al hun enthousiasme al eens tegengekomen op Dok Noord of op school!

Lees meer…
08-07-2021

Leer Rukiye kennen, onze nieuwe vindplaatsgerichte jeugdwerker

Onze nieuwe vindplaatsgerichte jeugdwerker Rukiye trekt de straat op in Gent. Je vindt Rukiye door af te gaan op het vrolijke gebabbel met de PleinPatrons in het Tolhuispark.

Lees meer…
02-07-2021

De zomer van Luka en de nieuwkomerswerking

Luka zet zich in als jeugdwerker voor de nieuwkomerswerking van JES Gent o.a. door het wekelijks organiseren van een vrijetijdsaanbod en is actief binnen het OverKop als hulpverlener.

Lees meer…
02-04-2021

JES Gent creatief aan de slag in open lab

Sinds maart kunnen jongeren terecht bij JES Gent om creatief aan de slag te gaan met STEAM-technieken (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). Samen met Fabzero werkten we een gratis, digitale lessenreeks uit die jongeren voorbereiden om zelf de handen uit de mouwen te steken in ons open lab.

Lees meer…
02-08-2020

Ciko: Ik heb hier echt veel geleerd, vooral respect

In voortrajecten bereiden jongeren zich voor op tewerkstelling en in de JES-werking ‘Effect’ voorzien we daarvoor een alternatieve onderwijscontext waarin we met hen werken rond beroepskeuze, arbeidsattitude, sociale en professionele vaardigheden,… Hieronder volgt het relaas van Ciko, één van de Side Effect-gangmakers.

Lees meer…