vindplaatsgericht

JES Gent blogt…

26-10-2022

Ken jij ons onderwijsteam: Laura, Lisa en Lieselotte?

Met drie geëngageerde collega’s zijn ze. Laura en Lisa zetten sinds kort hun schouders mee onder de onderwijstrajecten en zijn ook aanspreekpunt voor jongeren en leerkrachten. Samen met Lieselotte vormen zij het onderwijsteam van JES Gent. Maak kennis met Laura en Lisa!

Lees meer…
28-09-2022

De wijze zomer van JES Gent! Een terugblik

Dat vree wijs was, ik zweer het u! Wat een onvergetelijke zomer! Merci aan alle kinderen, jongeren, ouders, vrienden, vrijwilligers, animatoren, jeugdwerkers en partners!

Lees meer…
28-06-2022

De zomer van JES Gent! Van animatorcursus, stadsavontuur aan Houtdok tot zomerschool!

Zomer met ons mee en neem deel aan ons avontuurlijk en eigenzinnig activiteitenaanbod!

Lees meer…
31-05-2022

Drie dagen in de natuur: op survival met de nieuwkomerswerking!

Het was een spannend weekend voor zowel de jongeren als de begeleiders! Maar liefst 32 nieuwkomers schreven zich in voor een weekend back to basics, dat werd georganiseerd door 6 vrijwilligers en 5 begeleiders. Wat een zalige bende!

Lees meer…
21-04-2022

Ga met je vereniging op stadsavontuur in Gent

Avontuur beleven kan alleen in de natuur? Think again. Bij JES Gent kan je terecht voor heel wat uitdagende activiteiten in de stad. We hebben heel wat enthousiaste begeleiders en vrijwilligers klaarstaan die je graag meenemen op avonturentocht. Als je een Gentse jeugdwerkorganisatie bent, betaal je bij ons slechts 5 euro per deelnemer, alles inbegrepen!

Lees meer…
24-02-2022

Nasim en Jaweria | vrijwilligers en nieuwkomers aan het woord

Op zondag 27 februari start de week van de vrijwilliger. Reden genoeg om in gesprek te gaan met de jonge nieuwkomers en super gemotiveerde vrijwilligers Nasim (17) en Jaweria (16). Beiden leerden ze JES kennen in volle coronatijden, maar sindsdien zijn ze elke week op post om deel te nemen aan ons vrijetijdsaanbod zowel als deelnemer als begeleider.

Lees meer…
31-01-2022

Studenten brengen JES Gent in beeld als inclusieve organisatie

UGent studenten pedagogische wetenschappen Anabelle, Luna, Nora, Tijs en Yara brengen JES Gent in beeld als een inclusieve organisatie. Voor het vak ‘Diversiteit en inclusie’ kregen ze de opdracht om voor de organisatie ‘Ouders voor inclusie’ een werking in beeld te brengen die inzet op inclusiviteit. En dit om ouders van kinderen en jongeren met een maatschappelijke kwetsbaarheid toe te leiden naar inclusieve vrijetijdsorganisaties. Iets waar wij met JES mee achter staan!

Lees meer…
02-12-2021

Van ontmoeting op de JES animatorcursus naar bronzen medaille op de Olympische Spelen: de vriendschap van Bashir en Bert

Bashir Abdi en Bert Misplon volgden 17 jaar geleden een animatorcursus bij JES Gent. Een hechte vriendschap ontstond, banden werden er gesmeed. Jaren later is Bert leerkracht en Bashir Olympische medaillewinnaar en hebben ze samen de vzw Sportaround opgericht om kinderen en jongeren door middel van sport ontwikkelkansen te geven zoals zijzelf ook gekregen hebben.

Lees meer…
28-10-2021

Terugblik startdag nieuwkomers

Woensdag, 13 oktober, mochten we een 80-tal nieuwkomers verwelkomen op onze startdag! Jongeren konden er proeven van ons aanbod: fietsen, klimmen, open lab, voetbaltoernooi. En dit alles begeleid door onze fantastische vrijwilligersploeg. Dikke merci ook aan alle toeleiders en vrijetijdscoaches!

Ken je onze jeugdwerker Luka al? Nee? Lees dan dit interview.

Lees meer…
08-07-2021

Leer Rukiye kennen, onze nieuwe vindplaatsgerichte jeugdwerker

Onze nieuwe vindplaatsgerichte jeugdwerker Rukiye trekt de straat op in Gent. Je vindt Rukiye door af te gaan op het vrolijke gebabbel met de PleinPatrons in het Tolhuispark.

Lees meer…