JES Gent creatief aan de slag in open lab

Sinds maart kunnen jongeren terecht bij JES Gent om creatief aan de slag te gaan met STEAM-technieken (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics). Samen met Fabzero werkten we een gratis, digitale lessenreeks uit die jongeren voorbereiden om zelf de handen uit de mouwen te steken in ons open lab.

Buddysysteem

Twaalf buddy’s, zowel jongeren, vrijwilligers als medewerkers van JES Gent, hebben zich omgeschoold tot een buddy. Via de lessenreeks van Fabzero hebben ze theoretische kennis opgedaan over onze STEAM-machines en zijn ze klaar gestoomd om zelf workshops en activiteiten te begeleiden.

Op woensdag en zaterdag kunnen jongeren via het open lab op een laagdrempelige manier workshops volgen. Ken je jongeren die creatief en handig zijn? Iedereen is welkom vanaf 16 jaar.

Open lab

Jongeren gaan aan de slag met een 3D-printer, een lasercutter, een heatpress of leren een ambachtelijke skill. Via het open lab bieden we laagdrempelige workshops aan en nemen we de tijd om stap per stap toe te werken naar een eindresultaat. De workshops verlopen in een goede en veilige leercontext. Elke jongere gaat naar huis met een eigen creatie. Anderzijds is het ook een manier om jongeren uit hun ‘kot’ te lokken. We zien de STEAM-technieken als een methodiek om jongeren te versterken op vlak van creativiteit, digitale kennis, oplossingsgericht denken, ondernemingszin … Zaken die voor iedereen van pas komen.

Meer weten of een jongere doorverwijzen?

Neem contact op met vormingswerker Liesbet Van Dycke via liesbet.vandycke@jes.be of bel naar 0472/93 05 40.

Ons open lab is als een veilige haven waar falen en weer opstaan, samen creëren de essentie is. Buddy’s, geeks en jongeren vinden elk hun plek om aan de slag te gaan met digitale technieken. Zo maken we een lichtbox, bedrukken we T-shirts, maken we juwelen met een lasercutter, bakvormen met 3D printer …

Liesbet – vormingswerker JES Gent

Ontdek het open lab! De jongeren van NAFT (naadloos flexibel traject) zijn enthousiast!